scortio 发表于 2004-9-7 11:03:37

譚詠麟張耀榮有偈傾

<P>http://www.orientaldaily.com.hk/photo/20040906/ent/0906enew12b1.jpg譚 詠 麟 前 晚 出 席 台 灣 舉 行 的 「 全 球 華 語 歌 曲 排 行 榜 」 慶 功 宴 , 阿 倫 心 情 大 好 。 </P>
<P>日 前 藝 能 娛 樂 入 稟 追 討 張 耀 榮 八 十 二 萬 門 票 錢 , 令 張 耀 榮 和 藝 能 娛 樂 高 層 張 國 忠 反 目 , 連 阿 倫 都 被 「 拖 落 水 」 , 被 人 罵 為 「 人 渣 」 , 有 報 道 指 阿 倫 和 張 耀 榮 早 前 在 劉 德 華 的 演 唱 會 後 台 遇 見 , 張 耀 榮 不 理 睬 阿 倫 , 昨 日 二 人 齊 聲 否 認 不 和 , 兩 人 仍 是 朋 友 , 也 不 介 意 大 方 合 照 闢 謠 , 可 是 昨 晚 兩 人 在 紅 館 緣 慳 一 面 , 阿 倫 傍 晚 綵 排 完 離 開 往 化 妝 後 , 張 耀 榮 才 剛 抵 達 紅 館 。
<P>身 在 台 灣 的 阿 倫 接 受 長 途 電 話 訪 問 時 , 表 示 自 己 只 是 局 外 人 , 張 耀 榮 和 張 國 忠 之 間 的 金 錢 紛 爭 , 應 由 他 們 自 己 解 決 , 阿 倫 說 : 「晚 我 同 張 生 ( 耀 榮 ) 都 傾好 耐 偈 , 佢 都 有 同 我 反 映 過 件 事 , 佢 冇 鬧 過 我 ( 人 渣 ) , 佢 都 明 白 唔 關 我 事 , 可 能 報 道 誇 張, 除 非 張 生 當 面 同 我 講 , 否 則 我 唔 會 信 。 佢兩 個 有誤 會 , 由 佢自 己 解 決 啦 。 」
<P>張 耀 榮 和 阿 倫 口 徑 一 致 , 他 說 : 「 我 有 同 阿 倫 傾 偈 , 我 指『 人 渣 』 唔 係 佢 , 我 冇 嬲 過 阿 倫 。 」 張 國 忠 對 於 被 張 耀 榮 連 環 炮 轟 , 他 心 平 氣 和 的 說 : 「 由 得 佢 鬧 , 我 尊 重 佢 老 人 家 , 只 要 佢 還 錢 就 得 , 件 事 交 畀 律 師 處 理 , 我 都 唔 方 便 講 咁 多 。 」 </P>

scortio 发表于 2004-9-7 11:04:30

<P>阿倫澄清與張耀榮有偈傾
</P>【 明 報 專 訊 】 譚 詠 麟 ( 阿 倫 ) 昨 晚 再 到 紅 館 任 劉 德 華 演 唱 會 嘉 賓 , 對 於 日 前 有 報 道 指 他 到 紅 館 作 嘉 賓 時 , 在 後 台 遇 上 張 耀 榮 , 兩 人 就 藝 能 控 告 耀 榮 娛 樂 欠 債 一 事 起 爭 執 。 阿 倫 昨 午 接 受 電 話 訪 問 時 澄 清 , 他 絕 對 沒 有 跟 張 生 鬧 交 , 張 生 也 沒 有 罵 他 「 人 渣 」 , 大 家 都 有 傾 偈 , 希 望 外 界 不 要 胡 亂 報 道 。

<B>志 偉 願 做 和 事 老 </B>

對 於 好 友 阿 倫 與 張 耀 榮 的 不 和 風 波 , 曾 志 偉 說 ﹕ 「 阿 倫 ﹖ 唔 係  ﹗ 」 他 相 信 不 關 阿 倫 的 事 , 因 阿 倫 是 歌 手 , 不 會 理 生 意 , 相 信 是 公 司 與 公 司 之 間 的 問 題 。 志 偉 又 指 阿 倫 一 世 人 都 喜 歡 做 和 事 老 , 希 望 大 家 開 心 。 有 指 張 生 嬲 得 很 厲 害 , 說 見 到 阿 倫 眼 火 爆 , 志 偉 說 張 生 是 音 樂 教 父 沒 事 的 , 等 他 回 港 搞 掂 就 無 事 。 是 否 他 做 和 事 老 ﹖ 志 偉 就 說 是 。

<B>記 者 ﹕ 楊 敏 麗 、 柯 美 </B>

scortio 发表于 2004-9-7 11:05:19

<P>解鈴還須繫鈴人
阿倫懶理雙張反面
http://www.the-sun.com.hk/channels/ent/20040906/img/e02090614_big.jpg譚詠麟笑言張國忠與張耀榮(右)的「恩怨」,終須由二人解決。 資料圖片</P>文: 音樂小組06/09/2004
譚詠麟的經理人公司藝能娛樂日前入稟法院,向張耀榮追討八十二萬門票費,阿倫因而被張耀榮鬧作「人渣」,更有報道指他日前在劉德華演唱會上,欲主動向張耀榮打招呼亦慘食檸檬。身在台灣的阿倫昨日接受長途電話訪問時,強調與張耀榮沒有不和:「華仔第一晚開騷我已經見到張耀榮啦!仲傾?好耐偈。(傾?乜?)普通?,呢?誤會等佢?兩個老人家溝通?啦!我一向都唔管藝能行政。」
張耀榮亦透過電話訪問澄清:「我冇鬧過阿倫,唔關佢事,我冇嬲過佢,我係鬧張國忠!」而曾志偉昨日出席長沙樓盤開幕活動時,他說:「唔關阿倫事嘛?佢不嬲唔理生意上??喎!(會唔會做和事老?)係呀!」
<P> </P>

自然关系 发表于 2004-9-7 11:40:02

呵呵!!原来是这样!!

爱的逃兵2003 发表于 2004-9-7 14:34:35

<P>边上不就是周小天王吗?还是一副傻帽样啊 哈哈</P>

zhouyad 发表于 2004-9-7 14:52:58

没事就好。

一生中最爱你 发表于 2004-9-7 16:29:27

他怎么也不会和这种事等同呀

herofy 发表于 2004-9-8 11:34:53

不涉及金钱的友情才是真友情,否则人前的亲密只是逢场作戏。

百分百Alice肖 发表于 2004-9-8 11:02:24

<P>有些人真的是很无聊。。。</P>

愤青 发表于 2004-9-8 20:17:14

商场无朋友。谭校长应该有数的。
页: [1]
查看完整版本: 譚詠麟張耀榮有偈傾