QQ登录

只需一步,快速开始

譚詠麟“你知我知”国际网络歌迷俱乐部

快捷导航

廣東話唔正升級版^_^

&nbsp;<br/>桑拿入面… <br/><br/>骨妹&nbsp;:[Sen山,&nbsp;你蝕唔蝕飯?]&nbsp;(先生你食唔食飯) <br/>男客人:[??.......] <br/><br/>骨妹&nbsp;:[sen山,&nbsp;射個精嗎?]&nbsp;(先生,&nbsp;寫個&nbsp;drink&nbsp;嗎?) <br/>男客人&nbsp;:[err.......]&nbsp;(面都紅哂) <br/>骨妹&nbsp;:[&nbsp;sen山,&nbsp;要唔要做雀仔按摩呀?按完仲可以除…]&nbsp;(腳低按摩……鎚…… <br/>) <br/><br/>正宗潮州菜… <br/><br/>客人:"伙計&nbsp;,&nbsp;有咩好介紹呀?!" <br/>伙計:〝食老鼠拼盤啦,有老鼠蛋、老鼠腸、老鼠豬耳,但冇老鼠鵝〞 <br/>(滷水拼盤&nbsp;) <br/><br/>深圳麥當勞… <br/><br/>港客:〝唔該一個豬柳漢堡。" <br/>店員:〝要蛋呀。〞(要等呀) <br/>港客:〝唔要蛋喇唔該!〞 <br/>店員好勞氣:〝你要蛋喎!〞 <br/>港客開始?憎:〝我唔要蛋喇,我淨係要豬柳漢堡咋!〞 <br/>店員更加勞氣:〝要蛋一蛋?&nbsp;r,要蛋十分鐘呀&nbsp;……〞 <br/><br/>入境處… <br/><br/>遊客:"要睇新款證定畜牲證呀?"&nbsp;(&nbsp;身份證定出生證?) <br/><br/><br/>巴士站… <br/><br/>遊客:〝Sen山唔該,請問你有冇生痔瘡呀?(有冇散紙唱) <br/><br/>街道上… <br/><br/>遊客&nbsp;:&nbsp;[請問侏儒村係邊?]&nbsp;(G2000) <br/><br/>數碼通… <br/><br/>遊客&nbsp;:&nbsp;[&nbsp;呢個管睇到雷電嗎?&nbsp;] <br/>售貨員&nbsp;:&nbsp;[唔會,&nbsp;好安全架…] <br/>遊客&nbsp;:&nbsp;[無雷電顯示功能嗎?!]&nbsp;(&nbsp;來電顯示) <br/>售貨員&nbsp;:[手機唔駛用避雷針的~] <br/>遊客&nbsp;:[咁我部手機可唔可以出煙先&nbsp;?&nbsp;]&nbsp;(trade&nbsp;in) <br/><br/>豐澤電器… <br/><br/>A&nbsp;遊客:〝請問呢部電視機有冇電視框呀?〞(Discount) <br/>售貨員:〝當然有啦。〞 <br/>A遊客:〝咁電視框幾多錢呀?" <br/>售貨員:"唔好意思要成架買,冇得要個電視框架〞 <br/>B遊客:"請問忍忍支係ben?&nbsp;另外呢度有冇死守間?〞﹝影印機、洗手間﹞ <br/><br/><br/>髮型屋… <br/><br/>髮型師:[小姐想點剪呀?] <br/>小姐:[師父,同我剪得多神似D&nbsp;!] <br/>髮型師:[己經好神似嫁喇喎?!] <br/>小姐:[唔係神似,係要有神似!&nbsp;!]&nbsp;(要有層次) <br/>髮型師:[&nbsp;小姐想做D咩顏色呀?] <br/>小姐:[我想做好似森林咁&nbsp;0既色!&nbsp;]&nbsp;(深藍色) <br/>髮型師:[&nbsp;森林??&nbsp;] <br/>小姐:[係呀~~] <br/>
还是有点那不懂,不过读着还是比较有感觉的。
<div class="quote"><b>以下是引用<i>爱人女神</i>在2006-7-19 23:50:14的发言:</b><br/>还是有点那不懂,不过读着还是比较有感觉的。</div><p>雖然全部看懂,但由亞橙POST出來感覺一般,如果是小神POST的話,我便會笑到碌地!</p>
哈哈~~真搞笑~!!!
<p class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt;"><span style="FONT-FAMILY: 宋体; mso-ascii-font-family: &quot;Times New Roman&quot;; mso-hansi-font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">我是</span><span lang="EN-US"><font face="Times New Roman">2006</font></span><span style="FONT-FAMILY: 宋体; mso-ascii-font-family: &quot;Times New Roman&quot;; mso-hansi-font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">年的新人,希望大家多多关照!!!</span></p>