QQ登录

只需一步,快速开始

譚詠麟“你知我知”国际网络歌迷俱乐部

快捷导航

左麟右李爛Gag唱雙簧

左麟右李爛Gag唱雙簧 

來源:東方日報

早前份量十足的譚詠麟及李克勤駕臨 ontv,為新節目《娛樂 onShow》作首集嘉賓,大談紅館重開首個演唱會的籌備花絮,兩人更大搞「爛 Gag」,令兩位主持俞詠文及陳振安笑翻天!

重新裝修後的紅館首個騷由唱得之人譚詠麟(校長)及李克勤奪得,校長笑言他們是責任重大、勞苦功高的白老鼠,為紅館測試新場地設施。演唱會海報以電腦造出兩人的「大隻佬」效果,校長解說海報的意念:「一嚟係為咗配合紅館年尾舉行嘅東亞運動會健美比賽項目,二嚟係希望我哋到時可以練到咁大隻騷畀觀眾睇!」一向愛在演唱會上表演棟篤笑的「左麟右李」雖未肯透露嘉賓名單,但推測膽識過人兼逢人必嘲的曾志偉應會榜上有名。

對農夫跌眼鏡

另外,問到喜歡提攜新人的校長有哪幾個評價新人的準則?他說:「新人嚟講,『心態、誠意同潛質』係最重要嘅!亦係我評價新人嘅主要方面。」校長又笑言組合農夫是唯一令他大跌眼鏡的新人:「之前農夫話我知佢哋就快開第一個演唱會,我心諗:『唔係呀話?咁快?』,真係跌曬眼鏡!」

開金口評英超

當克勤被問到為何不傚法校長多提攜新人時,他竟搞笑地說:「我年年都係新人,點提攜新人啊?」令全場爆笑!口多多的校長及克勤接受訪問又怎會不精彩?想知校長遊英國的趣事或是克勤首次開金口評英超?就火速上 ontv 飽覽一番吧!
快过年了,他们真的是很开心。