QQ登录

只需一步,快速开始

譚詠麟“你知我知”国际网络歌迷俱乐部

快捷导航

李克勤再次榮升爸爸 阿倫差啲爆響口!

來源:東方娛樂

譚詠麟(阿倫)雖正身在內地,但當然早就接到克勤的通知,他笑說:「忍口忍得好辛苦,依家公布咗,返嚟我就可以去探喇。(送咩畀克勤?)睇吓佢鍾意咩先再搵人做,(叫佢追多個女?)睇佢自己意願。」昨晚他更在微博上寫到之前為保守克勤再度添丁的秘密,竟「差啲發開口夢爆咗出嚟」,十分搞笑。

來源:大公娛樂

恭喜!恭喜!恭喜李克勤再做父親,昨日他親自撰文向大家宣布他的「二老闆」Rex已於上星期出世,母子平安,Rex出世時重三點三千克,與哥哥Ryan餅印一樣。

克勤寫道:「大家好,我係克勤,嘻嘻……有件開心事想同大家分享,我的『二老闆』上星期在養和醫院出世了,母子平安,我們一家人非常開心。同上次『大老闆』出世一樣,我也有進產房,二老闆出世時重三點三千克,是個男生,似Emily定似我?最似Ryan,餅印一樣!」克勤又道:「(二老闆)中文名還在想,英文名叫Rex,不是大家猜的Wayne or Paul or Gary or...Rooney或其他曼聯球員名!其實上次大老闆叫Ryan跟Ryan Giggs是沒有關係的,我們純粹覺得Ryan很好聽,好像很斯文,而且意思我們亦很喜歡,果然Ryan現在差不多二歲半,真的比較文靜,整天愛看書。」

留家至五月再戰江湖

克勤又謂老婆及Rex已出院,而這段時間他會盡量留在家中照顧太太及BB,五月才再戰江湖積極搵奶粉錢,屆時會推出全新廣東唱片,又會繼續《左麟右李巡迴演唱會》。克勤又感謝所有關心他們的朋友、醫生、護士和養和醫院的所有工作人員,他寫道:「當然還有傳媒朋友,我會盡量每隔一段時間自動自覺報道最新情況,所以……不用在我家樓下等了,哈哈!感謝!」
恭喜克勤!
克勤爸爸要努力赚钱了
恭喜克勤家又添新成員
恭喜克勤家又添新成員