QQ登录

只需一步,快速开始

譚詠麟“你知我知”国际网络歌迷俱乐部

快捷导航

Alan @ Hacken Concert

Alan 今晚唱左唔係好記得歌詞o既左麟右李, 誰可改變, 同埋無咩點唱過o既月半小夜曲.

d 相整緊, 搞掂就會 up 上黎.
Alan 今晚一出黎即刻全場好多人企左起身, 跟住即刻唱左麟右李, 不過好多唱錯. 之後 Alan 話佢送左個電子相架俾 Hacken, 等佢知道 d 相 o既正確擺法(果陣全場勁笑), 然後 Alan 話佢唔係以演藝人協會會長身份講, 而係以個人身份: 好似話自己係開心快活人o既身份講. 跟住到第二首歌誰可改變, Alan 同 Hacken 週圍去逗利是, Alan 唔知o向邊度突然拿出一個袋裝利是, 然後佢話 d 錢會拿去捐, 絕對唔會落格. 接住 Hacken 就問 Alan 記得左麟右李邊 d 歌, Alan 話佢自己左麟右李都唔記得, 是但求其唱一首, 跟住 Hacken 就在台上唱月半小夜曲, Alan 就繼續去收利是. 最後 Alan 要走, 佢求其走左落去一個 corner, Hacken 話果度淨係去到廁所, 跟住 Alan 又上番黎走番正確位置走, Hacken 叫 Alan 小心 d 唔好差錯腳, Alan 就話: 你估我係阿 Lam 咩!!!

Alan 落左後台後, Hacken 話唔記得問 Alan 再開左麟右李好唔好, 然後就問觀眾好唔好, 觀眾話好, 然後 Hacken 就話等陣同公司傾下先, 報告完畢.

p.s. 到最後一首歌時頭頂有一棧燈突然"拍"一聲燒左, 仲跌左 d 玻璃碎落等一行 d 觀眾度, 嚇到頭幾行 d 人係咁走. 如果唔係發生呢件事, 相信唔會咁早就完場.
仲有 Hacken 好似話 Alan 愛的根源個封面似油脂飛.
最後 Hacken 話多謝佢老豆: 譚詠麟!!!

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图
對話很攪笑呀! 唔該21點!
漏左一樣, Alan 上台後俾左兩封利是俾 Hacken, 佢話係代鄺美雲(現場有睇)果隻狗 Cash 俾你o既.
大部分都能看懂,多谢
唔唱错歌词,就唔似Alan啦!
原帖由 blackjack 于 2008-2-19 08:34 发表
漏左一樣, Alan 上台後俾左兩封利是俾 Hacken, 佢話係代鄺美雲(現場有睇)果隻狗 Cash 俾你o既.

真正搞笑!
多谢blackjack带来的精彩报道!
谢谢LZ提供报道,很精彩,左麟右李重现江湖
呵呵,有些看不懂,有谁能解释一下
呵呵,一知半解,不过大概内容还是明了的,又看到左麟右李的同台演出,就有了一个想法,他们二位是否今年又会再次携手风卷香港\大陆歌坛?期待中!
这样看来左麟右李又有戏了~~